به هنگام تکمیل این سخن سردبیری در بیست و سوم فروردین سال 1399 برابر با یازدهم آوریل سال 2020 میلادی، تقریباً صد روز از گزارش رسمی بیماری جدیدی در شهر ووهان Wuhan)) چین میگذرد. این بیماری در تاریخ بیست و دوم بهمن سال 1398 برابر با یازدهم فوریه سال 2020 میلادی، رسماً توسط سازمان جهانی بهداشت با نام کرونا ویروس جدید (کووید-19) novel coronavirus disease (COVID-19)نامگذاری شد. طغیان (Outbreak) بیماری که در ابتدا مربوط به یک شهر در چین میگردید، اکنون تبدیل به یک عالمگیری (Pandemic) وسیعی گردیده است که آمار رسمی مبتلایان آن در بیش از دویست کشور و منطقه جهان از یک میلیون و هفتصد هزار نفر، و تعداد مرگ آن از صد هزار نفر گذشته است.
با این سرعت بالایی که این بیماری در حال رخ دادن است، شکی وجود ندارد که دانستههای علمی ما نسبت به نادانستهها و یا بددانستههای ما پیرامون این بیماری، سهم بسیار کوچکی را به خود اختصاص داده است. با این حال، شکی هم وجود ندارد که برای مبارزه قاطع با این بیماری، چاپ و انتشار تمامی دانستههای علمی از اهمیتی حیاتی برخوردار میباشد [2-1]. در عین حال، تلاش برای کاهش نادانستهها و جلوگیری از انتشار بددانستهها نیز به همان درجه از اهمیت میرسد [3].
از این رو، مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در راستای اهداف عالیه خود که همانا چاپ و انتشار صحیحترین یافتههای محققان، پیرامون سلامت جوامع انسانی است، آمادگی خود را به جهت چاپ و انتشار آخرین دستاورد دانشمندان ایرانی پیرامون بیماری کرونا ویروس جدید (کووید-19) اعلام میدارد. بدیهی است کلیه مقالات ارسالی که دارای مجوز از یک کمیته اخلاق معتبر باشند، در کوتاهترین زمان ممکن مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تأیید داوران، در کوتاهترین زمان ممکن نیز به صورت برخط (Online) به چاپ خواهند رسید. تدابیری اندیشیده شده است که با مساعدت کارمندان، داوران و ویراستاران فرهیخته مجله، انشاالله هیچ وقفهای در این امر ایجاد نگردد. مشتاقانه منتظر دریافت نظرات و مقالات علمی شما پیرامون این بیماری، جهت چاپ در مجله دانشگاه می باشم.